People GTi 300 putopis – “Do Švicarske i natrag” by Davor Bonefačić!

Ljeto je tu i posao je “stisao”, svi radimo kao po špagi ali tu i tamo se netko iskrade za vikend i napravi – pravu avanturu! G. Davor Bonefačić se pridružio prijateljima bikerima sa svojim KYMCO People GTi 300 i napravio turu i pol!

Pročitajte što kaže gospodin iz prve ruke, te svakako pogledajte fotke sa puta od koji zastaje dah!

“Na nagovor prijatelja priključio sam se neobičnoj avanturi, motorima do prijevoja Stelvio 2800 m nadmorske visine na Švicarsko-Talijanskoj granici. Neobična je u tome što sam krenuo skuterom KYMCO People GTi300. Krenuli smo 15.06. ujutro iz Rijeke preko Trsta, autoputa Udine, izlaz Tolmezzo, smjer Cortina d’Ampezzo, prvi veći prijevoj Falzarego 2105 m nadmorske visine. Drugi je bio Pordo i 2239 m nadmorske visine pa Canazei. Noćenje u okolici Bolzana.

Drugi dan prijevoj Gavia 2621 m nadmorske visine gdje nas je dočekalo još malo snijega!
Spuštanje na drugu stranu Stelviom, prema Švicarskoj i slijedi povratak preko Merana-Bolzana-Canazei, pa noćenje. Treći dan Cortina prijevoj, Tre Crocci 1814 m nadmorske visine, jezero Misurina-Sappada-Tolmezzo-Udine-Trst-Rijeka.

Sveukupno 1200 km! Moram napomenuti da je KYMCO besprijekorno radio uz prosječnu potrošnju od 3,3 L vrlo zahtjevnog puta! Svakome bih preporučio ovu turu, a ja ću ju vjerovatno ponoviti! Na ovakav put se može se i sa skuterom, ako je dobar!”

Davor Bonefačić

Komentari: