O Kymcu

Kymco je osnovan u veljači 1963. godine i jedan je od najvećih svjetskih proizvođača skutera, motorkotača i ATV vozila.

Kymco vozila svoje su mjesto našla širom svijeta, vozeći na svim kontinentima, a da je Kymco uistinu globalna kompanija najbolje govore brojke – preko 3000 zaposlenih radnika u 8 poslovnih jedinica u jugoistočnoj Aziji osigurava kapacitet proizvodnje od preko 1.000.000 vozila godišnje, uz vrlo rigoroznu kontrolu kvalitete, po čemu je Kymco naročito poznat i cijenjen.

Kymco je bio jedan od prvih proizvođača u moto industriji koji je dobio certifikat kvalitete ISO 9001, daleke 1994. godine, nakon čega je uslijedio ISO 14001 (1996.), svjetski standard u upravljanju okolišem, a 2002. godine dobija i prestižnu japansku nagradu TPM EXCELLENCE japanskog JIPM instituta i to najviše kategorije za vrhunsku proizvodnju na najvišoj razini uz maksimalno poštivanje zaštite okoliša.

Kymco je tvrtka koja djeluje na globalnom tržištu, ali ne zanemarujući razlike i nijanse u ukusima na pojedinim tržištima – europskom, američkom, azijskom i svim ostalima, o čemu najviše brine mnogo puta nagrađivani Kymco centar za istraživanje i razvoj, a čak preko 20% ukupnog osoblja brine o podršci kupcima, a o predanosti kvaliteti na najvišoj razini najbolje govori podatak da je Kymco proizvođač s najviše dijelova proizvedenih u vlastitim pogonima.

Sretan spoj vrhunskog talijanskog dizajna, visoke tehnologije, kulture kvalitete i neumorne potrage za inovacijama uz neizbježnu brigu za okoliš, KYMCO su profilirali kao jednu od najprestižnijih marki u Hrvatskoj, Europi i svijetu.