KYMCO na najvećem moto sajmu proslavio rekordnu godinu!

Uprkos sveopćoj recesiji i negativnim rekordima, Kymco je na najvažnijem europskom tržištu zabljesnuo sjajnije nego ikada, ove godine prodavši preko 60.000 vozila, pritom povećavši prodaju za nevjerojatnih 78%!!! Udio na talijanskom tržištu skutera je za Kymco dosegao rekordnih 17%, što je dovoljno za drugo mjesto na ljestvici najuspješnijih marki. Valja naglasiti da je u rujnu Kymco postao broj 1 talijanskog tržišta, s preko 22% udjela na tržištu, a prvi put nakon gotovo 10 godina Honda SH nije najprodavaniji skuter, već je tu laskavu titulu preuzeo AGILITY CITY 125, vrlo popularan i na našem tržištu.

Navedeni podaci dovoljno govore za sebe, i očito je Kymco u velikom zaletu na svim tržištima, a ponosni smo i na naše rezultate, tako da iako na žalost bilježimo crnu godinu za sve koji se bave moto biznisom u Hrvatskoj, Kymcov udio na našem tržištu porastao je 60%, i vrlo je izgledan ponovni ulazak u prvih 5 najprodavanijih marki na tržištu. Sukladno sve boljoj tržišnoj poziciji, Kymco ambiciozno kreće dalje, a tome je najbolji dokaz najuspješnija promocija prvog dana najvećeg svjetskog moto sajma, salona EICMA u Milanu. Najuzbudljiviji novitet svakako je PEOPLE 300GT, koji predstavlja treću generaciju u kultnoj People obitelji, koja se do sada na europskom tržištu prodala u preko 150.000 primjeraka! Pogonjen novim pogonskim strojem poznatim pod nazivom G5, koji redstavlja veliki iskorak u snazi sa svojih 23kW, ali i ekonomičnosti, People 300GT e zasigurno pronaći kupce među svim ljubiteljima Kymco kvalitete i visokih kotača koji krase ovaj novi urbani adut u Kymcovoj paleti.

Downtown 300i ABS predstavlja novi tehnološki iskorak za nanapredniji skuter u Kymco paleti. Nagrađivani ABS sustav, koji je razvila njemačka tvrtka Bosch, podiže komociju i sigurnost u vožnji na novu razinu. U obitelji Like novitet je novi pogonski stroj od 200cc s elektronskim ubrizgavanjem goriva, što će ovom modelu predodređenom za uspjeh zajamčiti još veću konkurentnost.

Many 50i svojim nježnim dizajnom kao da je stvoren za dame, ali u njemu kuca srce koje je budućnost Kymco skutera zapremnine 50cc, pošto je to prvi model pogonjen potpuno novim troventiliskim četverotaktnim pogonskim strojem, koji zahvaljujući elektronskom ubrizgavanju goriva donosi još veće uštede u potrošnji goriva, ali i puno bolje krivulje razvijanja snage što će konačno učinkovitost četvertotaktnih pogonskih strojeva dovesti na razine na koje smo navikli samo na dvotaktnim strojevima. Kymco je, pored proizvodnje skutera, sinonim i za jednog od najvećih svjetskih proizvođača ATV vozila, o čemu dovoljno govore dugogodišnje suradnje s Kawasakijem i Arctic Cat-om. Ove godine novitet je MAXXER 450 4×4, novi sportski performer koji osim dizajnom plijeni i novim tehnološkim rješenjima, a na nepoderivost i legendarnu Kymco pouzdanost svi su već navikli

Za naše tržište, novitet će u 2010 godini biti i Quannon naked, nova izvedba popularne Kymco sportive, s prekrasno izvedenim prednjim svjetlom i novim instrumentima, a tu je i osvježeni Xciting 300Ri i 500Ri, s novom prednjom maskom i drugim kozmetičkim detaljima.

Kymco je i ovim nastupom na najvećem svjetskom salonu pokazao da i dalje ima plan biti BOLJI OD NAJBOLJIH – BETTER THAN BEST, o čemu brine velika mreža europskih distributera kojoj i mi pripadamo već gotovo 15 godina, kao jedni od pionira u zastupanju ovog globalnog proizvođača u Europi, ali i kao jedni od pionira skuterskog i moto biznisa u Hrvatskoj, na što smo naročito ponosni, pogotovo kad se sjetimo davne
1996. godine i prvih 12 uvezenih skutera.

Komentari: