KYMCO NEW DINK 50 na putu do Istambula

Kymco je oduvijek bio omiljeni odabir profesionalaca radi svoje čuvene pouzdanosti i čvrstoće, ali i vrhunske podrške zajamčene na globalnoj razini. Ne iznenađuje stoga što i avanturisti i globetrotteri najradije odabiru Kymco za vozila na svojim putovanjima. Već legendarni Gerry Mayr u više je navrata odabirao Kymco skutere i ATV vozila za svoje projekte, pa je tako 2002. godine s Kymco Grand Dinkom 125 prosao 13.500 km u komadu i to preko tri kontinenta – Europe, Afrike i Azije. Sljedeće godine se s ATV-om MXU 150 odvezao preko Rusije do najsjevernije točke Europe, Nordkapa, vozeći i na temperaturama od minus 40 stupnjeva.

Vrhunac je bio 2005. godine kad je s ATV-om KYMCO MXU 250 u razdoblju od 26. Prosinca do 30. Siječnja obišao 18 europskih metropola prevalivši pritom 13.519km što mu je zajamčilo ulazak u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda, gdje još uvijek stoji.

Možda je upravo Gerry Mayr bio nadahnuće hrvatskim mladićima Mariu Topiću i Josipu Božiću da se odvaže na avanturu posjeta Istambulu putujući na dva skutera od 50ccm. Naravno, izbor nije mogao pasti ni na koga drugog nego na Kymco, ali i za nas je bio iznenađujući odabir. Uvažavajući njihovu želju da idu baš s 50cc skuterima, ipak se moglo očekivati da će odabrati snažnije dvotaktne modele. No, dečki su odabrali New Dink 50, koji je pogonjen četverotaktnim pogonskim strojem, a oduševljava razlog – 4T skuteri manje troše, i veća su fora, jer se njima nigdje ne žuri, upravo suprotno.  Mladići su inače profesionalni fotografi, i na Internet su postavili galeriju s putovanja, a možete ju pogledati na slijedećim linkovima: LINK1 i LINK2  Dok ljubomorno i bez daha gledamo u vrhunske fotke koje teško da bismo sami mogli napraviti, jedino možemo reći bravo za hrabrost i odlične fotografije, uz  žaljenje što nismo participirali u ovom zasigurno nezaboravnom putovanju. Gerry Mayr možda je malo otkačeniji i odvažniji (za sada), ali zasigurno je da kod naših prijatelja može na lekciju iz ležernosti i umjetničkog izričaja.

Naravno, Kymco je još jednom odradio posao onako kako smo i navikli od njega, zahvalno, nenametljivo i savršeno pouzdano.

Komentari: